zaterdag 23 mei 2015

24 mei - de aanloop

 Vandaag is het dan zover. Tot gisteren zo rond 16:00 uur in spanning gezeten. Tenslotte moeten we zondagavond ergens zijn en we hebben nog geen idee waar. Op de ramble rally facebook pagina wordt druk gespeculeerd over waar de start zal plaats vinden. En het schiet mij ook wel door het hoofd... Wat als we zondag avond in Riga moeten starten? 1850 of zo kilometer verderop met een auto die door de korte eindoverbrenging (erfenis van haar amerikaanse semi-oorsprong) weliswaar vlot uit de startblokken is voor een tweeliter motortje maar bij 160 echte kilometers per uur toch echt het rode gebied op de toerenteller inloopt. Daarnaast zorgen de open luchtfilters op de carburateurs en de wat vrijer ademende uitlaat (lege katalysator en een rechte pijp in plaats van de tweede uitlaatpot) voor een ietsiepietsie meer vermogen maar ook voor meer dB's. En dat geluid vermoeit.

 Daarmee komt een realistische kruissnelheid op zo'n 120 km/h op de snelweg en dus halen we niet een gemiddelde snelheid die moderne auto's halen op de Autobahn.

De Spider staat bedekt met condens in haar wedstrijd uitmonstering geduldig te wachten voor de deur:

Gisteravond nog wat spullen in de kleine kofferbak gelegd die we mee moeten nemen en die we niet willen gebruiken: Sleepkabel, startkabels, gevarendriehoek, oranje hesjes, duct tape, elektriciteitsdraad en ''tie-raps assorti''. En ook twee litertjes 10W60. Tot nu toe verbruikt ze geen olie maar je weet nooit. Ook hebben we een setje remblokken voor de voorkant ingepakt. De bestaande blokken zijn niet heel erg oud maar intensief bergpassen rijden kan de voorblokken snel doen slijten. De gemiddelde automaterialenzaak heeft vast zulke blokken niet op voorraad. Met behulp van de hamer, doorslag en een waterpomptang uit de gereedschapskoffer van JJ die hij al klaar heeft staan hebben we een remblokkenwissel in no time uitgevoerd langs de kant van de weg als 't nodig is.



 Dit is de cockpit waar JJ en ik de komende week zullen vertoeven. Daar is de afgelopen weken nog aardig wat werk in gaan zitten. Versleten, vernielde (door de vorige eigenaar) panelen en strips vervangen, betere, veiligere en meer comfortabele stoelen geplaatst. Nieuwe echt leren hoesjes rond versnellingspook en handrem en nieuwe matjes, alles in beige. Het 32 jaar oude tapijt is professioneel gereinigd. En natuurlijk het nieuwe stuur dat 7 centimeter verder van het dashboard af staat waardoor de knieën er beter onder passen en het sturen met gebogen armen kan in plaats van gestrekte armen. En dat is nou eenmaal beter. Daarnaast herbergt het een ''unieke'' anti-diefstal oplossing waarover later meer. Ook zijn er twee 12V stopcontactjes gemonteerd zodat we telefoons en navi kunnen opladen tegelijkertijd.

Dit nieuws kregen we van de organisatie:

QUOTE

Beste Ramble Rally deelnemer,


Je dacht toch niet echt dat we vandaag al bekend gaan maken in welk hotel we morgen verzamelen?!


We hebben wel een GPS-coördinaat voor je:

51° 11' 46.7376'' N
6° 39' 16.0560'' E

Of:

Lat.        51.196316
Lon.       6.654460

Op deze locatie vind je het GPS-coördinaat van het hotel. Deze is dan nog 10-15 minuten rijden.

Let op! Zorg dat je om uiterlijk 19.30 uur binnen bent in het hotel en niet eerder dan 17.00 uur.


Wij hebben er zin en zien er naar uit om jullie zondag te verwelkomen bij the Ramble Rally!



Met vriendelijke groet / With kind regards / Mit freundlichen Grüβen,


Bram Eigenraam

UNQUOTE



Gisterenavond nog even de stokoude tomtom gecheckt en die ''pakt'' coördinaten. Die hoeven we dus niet eerst te ''vertalen'' naar een adres.

Het plan:
Rond de klok van 12 pik ik JJ op en gaan we op reis. De bestemming is heel dichtbij; de coördinaten sturen ons naar een parkeerplaats in Duitsland, Neuss, niet zo ver van Düsseldorf af. Aan de ene kant ervaar ik dat als een teleurstelling. Liever had ik ergens bij Koblenz rechtsaf gegaan de Eiffel in en leuke weggetjes gereden. Aan de andere kant, een rit naar Riga zag ik ook niet zitten als aanlooproute. De reis zal met een aantal tussenstops gaan verlopen. Allereerst gaan we twee door een noeste zus/tante geborduurde teamshirts ophalen bij moeder/oma. Daarna gaat de rit langs familie bij Venlo om rond de klok van 5 op onze plaats van bestemming te arriveren.

Edoch, weinig ''spannend'' nieuws. Vanavond zal ik verslag doen van ons wedervaren tijdens de aanlooproute.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten